#8. Supper

Efter måndagens fina middag i Trosa var det dags för nytt restaurangbesök. Frosseriernas tid har börjat och snart är det jul…Jag har länge försökt införa att vi ska fira namnsdagar och Sebbe gjorde slag i saken. På självaste Anna-dagen bänkade vi oss på Supper på Tegnérgatan. Stället bjuder på sydamerikanska matinfluenser och spanskalektioner på toaletterna. Servicen var avslappnad och trevlig, flanellskjortorna såg lagom hemtrevliga ut. Maten då? Jotack, god! Den sotade laxen med blodapelsinsallad var lovely och ribsen med mangoglaze inte långt efter. Sen kom en gudomlig fläsksida med en sötpotatispuré mmm. Och ett rostlock (ngn obekant del på kossan) med körsbärspotatis och en finfin salsa smakade också bra. Sen blev det lite strul med efterrättsbeställningen, en chiliwokad ananas med kokosglass. Detta korrigerades genom en extra ask praliner och att efterrätten aldrig dök upp på notan. Bra skött! Det bästa av allt var att vi förflyttades tillbaka till Mexico för en stund. Musiken lät likadant, Coronan var lika god och salsan smakade nästan som på Isla Mujereres. Ibland reser man långt för en matupplevelse. Ibland blir matupplevelsen en egen resa, inte långt från hemmet. Fina betyg till Supper alltså!

Annonser

Lämna en kommentar

Under Vi tipsar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s