#12. Östgötakällaren

Det var egentligen meningen att vi skulle gå och äta på soldaten Svejk, men där kan man ju inte boka bord så när vi var där så var det för lång kö. Så av en slump så ramlade vi in på Östgötakällare. Stället som ligger över Stockholms godaste drinkställe Vampire Lounge.

Stället påminner lite om en ölstuga i Prag fast här hänger det lite Bajenvimplar överallt. I baren så fanns det även en hel del stammisar som tittade snett när man armbågade sig fram till baren för beställa två öl och be om menyerna. Sen blev vi hänvisade till ett mysigt bord med rutiga dukar

Själv så jublade jag högt när jag såg att surkål och knödel fanns med på menyn. Det är få saker som går före det när vi är ute och äter. Till surkålen serverades det ungstekt fläsklägg. Jag var i himlen. Köttet var så mört så man behövde inte ens använda kniven och svålet var så där perfekt knaprigt.

Fläsklägg

Fläsklägg

Annonser

Lämna en kommentar

Under Information, Vi tipsar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s