London was calling

så vi åkte dit i onsdags. Rebecca och Andy stod för husrum och vi åt mest. Och promenerade, shoppade och pubbade såklart. På torsdagen hade vi bokat bord för lunch på Greenhouse, mer om detta i ett eget inlägg. Eftermiddagen ägnades åt shopping (lite Uniqlo såklart och lite Molton Brown så kom hit och tvätta händerna!). På kvällen blev det pubquiz med några Oz/kiwi-kollegor till Andy. Vi fick väl inte ihop allt för många rätt och slutade aldrig fascineras över att folk visste saker som ex vad en ”merkin” var. Google it!

Ny dag, ny Michelinkrog och eftersom det var fredag och vår ”bröllopsdag” blev det en två stjärnig, eget inlägg om den också. Den låg i alla fall i Notting Hill så när vi var i krokarna kollade vi in Portobello road och marknaden där. Inget att fynda men mysiga kvarter! På kvällen var det dags för vår julklappsmiddag till Becca och Andy, mera mat alltså, malaysiskt den här gången.

På lördagen var det dags för Borough market. Det är en matmarknad med massa lokala producenter av ostar, grönsaker, korvar, pajer osv. Tokmycket folk men helt klart värt att besöka, inte minst för de små smakproven här och var…

Sen var det dags för en utflykt långt ut i arbetarförorten…West Ham hade hemmamatch. Vi hade inte biljetter men det skulle visst ”kännas på stämningen”. Och nu kan vi den engelska arbetarklassstämningen. I West Ham äter man skräpmat, ser ut där efter och har mysbyxor. Och dricker en och annan öl. Det gjorde i och för sig vi också, men utan mysisarna på.

På söndagen shoppade vi prylar till vårt PS3 så nu kan vi buzza och sjunga Singstar. Vår långweekend avslutades med en tvättäkta ”sunday roast” med Yorkshirepudding och andra klassiska tillbehör. Väldigt gott men vi såg tyvärr inte till ägaren Guy Richie (Madonnas ex för den oinvigde).

Sen tog vi mjölktåget (ofrivilligt) till Gatvick och avslutade helgen med en språngmarsch förbi kön till incheckningen, genom säkerhetskontrollen och bort till gaten. Vi hade väl sisådär 30sek marginal. Puh. Men kanske välbehövligt efter vår mathelg…

Annonser

Lämna en kommentar

Under Information, Resa

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s