#14. The Ledbury

Vår 6 månaders bröllopsdag firades med lunch på finfina The Ledbury i Notting Hill. Restaurangen kan stoltsera med 2 stjärnor i Guide Michelin. Och vi håller med, The Ledbury var strået vassare än Greenhouse. Personalen var trevligare, toaletterna var finare (dyrare tvål, fin handkräm osv). Och framför allt – maten var godare. Som amuse serverades en frystorkad (?) rödbeta med foie gras. Rödbetan var liksom en liten maräng, frasig på ytan och bara smälte i munnen, gott! Sen kom förrätterna. Jag satsade på grillad makrill, jag minns inte tillbehören men den smakade fantastiskt och var vacker!

Sebbe körde återigen sniglar, om de var bra på Green house var de gudomliga på Ledbury!. Sedan kom varmrätten, en marulk med knivmusslor,  sjögräs och brynt smör. Helt undebar den med. Till efterrätt blev det trippel i sorbeter och en chokladbakelse med svartpepparglass. Och inga stjärnor i guiden utan den lilla ”extra” efterrätten. I detta fall en ljuvlig macaron med Earl Greysmak och en vit, crunchig chokladtryffel. Mycket nöjda och inte så mycket fattigare vandrade vi tillbaka bland marknadsstånden på Portobello Road.

Annonser

Lämna en kommentar

Under Vi tipsar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s