#17. Petite france

En lunch i solen kunde det ha blivit om inte barnvagnsmaffian och gymnasietjejen som ”fikade” på sitt vattenglas i en timme hade ockuperat uteserveringen. Hursomhelst, Petite France levererade även inomhus. Denna finfina vårdag tillika halvdag på jobbet slog vi till med en lunch på det franska bageriet på Kungsholmen. Det blev en fin sallad med sidfläsk, krutonger, pocherat ägg och senapsdressing. Lite gott surdegsbröd till det och som grädde på moset ingick kaffe och en liten macaron till efterrätt. Kalaset gick på 120kr och var väldigt gott! Det värsta är man vill köpa upp hela bageriet och svulla på deras Pain au chocolat, tarteletter och andra godsaker. Dessa små godingar fick följa med hem

macarons

Macarons med lakrits, passion, choklad och hallon

Helt klart värt ett besök, gå dit!

Annonser

Lämna en kommentar

Under Vi tipsar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s