#19. Pastis

Målet med gårdagen var att kolla in rean på Nitty Gritty, men  vart man än var på söder så blev man attackerad av flygmyror så man kunde inte vara där så vi tog en promenad på monteliusstigen (som är värd ett helt eget inlägg med bilder. Så det kommer snart). Som vanligt så  hade vi ingen aning om vart vi skulle spisa så vi gick över till Gamla stan. Det enda kravet var att det skulle kunna sitta ute.

Eftersom vi drar till Paris om 2 veckor så tänkte vi få lite försmak på Frankrike, Paris och den franska maten så det blev Pastis. Det är ett hemtrevligt ställe ett stenkast ifrån Le Rouge på Köpmantorget.  De har små menyer, men personalen läser gärna upp menyn och jag tog det jag alltid tar – Anka. Det var 3x Anka. Rökt ankbröst, anklever och en ankkorv som var bland det bästa jag har smakat. Anna tog en Tonfisk som var perfekt stekt.

Vill man ha fransk bistro samtidigt som man kan kolla in turister som yrar runt i gränderna i Gamla stan så är Pastis det perfekta stället.

 

Annonser

Lämna en kommentar

Under Vi tipsar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s