Paris je t´aime

Lördagen invigdes med en baguette i en park. Ett stort plus med Paris är alla härliga bagerier som finns i vartenda gathörn. Härliga baguetter och fina bakverk, långt från ICA:s bake off. Vi kollade in lyxaffärerna på Le bon marché (och önskade att vi var lite rikare). Strosade vidare i matavdelningen La grande epicerie och förundrades av långa hyllor med tryffel och hyllorna med mineralvatten där den dyraste flaskan gick på 40 euro. För en halvliter vatten! Men det var en fin blingad flaska! Man kunde även passa på att köpa lite kaviar för sisådär 60 lakan eller en flaska skumpa i samma prisklass. Vi gick tomhänta därifrån.

Kvällens middag intogs på Wepler vid Place Clichy i Monmartre. Wepler är ett gammalt klassiskt brasserie med härliga skaldjursplatåer. Vi mumsade i oss ostron, humrar, krabbor, langostiner osv och sköljde ner med champagne. Fab. efter en liten barrunda i kvarteret med ylande trubadurer åkte vi hemåt i Parisnatten.

Lämna en kommentar

Under Resa, Vi tipsar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s