Surdegs-Sebbe rapport I

Det coolaste en kille kan göra just nu är att baka surdeg. Det känns lite söder på något sätt och eftersom jag klippte till mig en söderfrilla på Popaganda så var nästa steg baka lite surdeg.

För några veckor sedan fick jag låna en bok av Hanna. Boken är skriven av MrSurdeg, ska man lära sig en sak så ska man lära sig av den bästa. För 5 dagar sedan så skapade jag degen med lite vatten och rågmjöl. Har matat degen med kärlek,vatten och mer mjöl. Har smygkollat på den några kvällar, men den har liksom inte bubblat till som man vill, men stanken har funnits där. Ikväll både bubblar den och luktar. Perfekt! Så nu kan jag fortsätta mitt bakande. Återkommer när Vetesurdegen är klar.

Lämna en kommentar

Under Uncategorized

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s