Surdegs-Sebbe ger upp?

Klart jag skulle börja med det svåraste på en gång (Stureby levain). Jag ville ha ett ljust bröd med en massa hål i, tänk dyr restaurang.
Sen kan det även vara bra och läsa hela receptet innan man börjar. Jag fick en överraskning när jag vände blad efter 5 dagar. För det tog 5 dagar att fixa ihop lite vetesurdegsgrund. När jag vände sida så stod det att efter 12 timmar med ännu mer vatten och mjöl så skulle det börja skapas. Det tråkiga var att det var torsdag morgon och jag skulle till jobbet när nu brödet vill ha 4-6 timmar av mitt liv. Jag ändrade lite i receptet och degen fick stå till sig 24 timmar till. Jag tänkte att det inte kunde göra något. Bara att det blev ännu godare och bättre. Så slutresultatet kan alltså bero på det.

– Lördag morgon
Eftersom vi inte har en Kitchen Aid (än) så fick jag en extra träning för jäklar vad jobbigt det var och knådda ihop allt till något som kunde likna en deg. Efter mycket mjöl, vatten och skratt så såg det iaf helt ok ut när jag ställde in bröden i ugnen. 275 grader och 5 isbitar senare så hade de fått en härlig yta, men var bara  lite för platta.  De enda hål man kunde hitta var så små så inte ens en knappnål hade fått plats.

Nästa vecka ska jag försöka med något lite enklare bröd för frysen är full med rågsurdegsgrund

Lämna en kommentar

Under Information

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s