Borås vs Berlin

Medan Sebbe roade sig kungligt i Berlin fick jag åka till Borås. Same same…

Inledde med 5,5h på Bus4you. Sätena är breda och sköna. Mitt säte hade dock fastnat i liggande läge och gick inte fälla upp så jag fick åka mer eller mindre lodrätt vare sig jag ville eller inte. I Linköping hoppade två tonårstjejer på som pratade oavbrutet. 2h konstant pladder på östgötska. Men ändå, sköna säten, wifi, mer miljövänligt än flyg. 1-0.

Väl framme hade mamma fixat en tre-rätters. Det var färska smögenräkor, parmalindad kyckling och jordgubbar. Vin till det och kaffe med rom på maten. Gott och gratis. Fredagsmiddag 2-0.

Lördag morgon och jag vaknade upp till ösregn. Medan jag badade i regn badade Sebbe på spa…hmm 2-1.

Svängde förbi Maria, Nisse, lille Wille och dogsen. Jag försökte lära Wille säga kanin, gick sådär. Sen sydde jag en gardin innan jag åkte vidare mot nästa lilla familj.

Bror, Kicks och Ludde bjöd på lunch. Ludde var lite sjuk men sjukt söt ändå. Ludde vs valfri tysk bebis 3-1.

Framåt eftermiddagen åkte the ladies ut på landet för en middag hos Petra. Sjöutsikt, goda drinkar, kantareller från skogen, lamm och jordgubbar från släkten. Trevlig middag och fin eskort i Jagga in till stan. Där väntade bubbel (bad)med bubbel (dryck) på ett hotell. När fingrarna var lagom russinaktiga drog vi vidare ut på stan. Petra fixade VIP-biljetter och vi fick glida före kön och gå in gratis på Grand. Stort. Inget jag kommer få uppleva på Stureplan så det känns ju bra att Borran levererar :).

Grand var nog ungefär som när man var för 10 år sedan. Coverband i blonderade frisyrer, dom spelade säkert Living next door to Alice nu med. Nedsänkta dansgolvet med reling runt gör att liknelsen med Finlandsfärja känns rätt nära. Tror tyvärr inte Grand Borås vinner över Berlins nattliv. Så tyvärr, 3-2.

Avslutade utekvällen på nattöppna kebab/falafelstället. Den enda gången jag tyckt att kebab var gott var nog i Berlin. Så tyvärr igen, 3-3.

Men ändå där ser ni, Borås- Berlin, same same!

1 kommentar

Under Uncategorized

Ett svar till “Borås vs Berlin

  1. he he roligt att åka lodrätt hela vägen till Borås.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s