Berlin vs Borås

Eftersom min Anna har skrivit om de städerna vi var i så är nog jag tvungen att svara.

Anna åkte som sagt buss till Borås för en tjejhelg+träffa brors son medan jag flög Germanwings ner till Berlin för att umgås med 8 andra killar under 48 timmar.  Kan tänka mig att Annas helg var väldigt mycket lugnare och att det pratades om seriösare ämnen och framför allt fick de mer sömn eller kanske inte eftersom lille ludde var sjuk så hon fick stiga upp himla tidigt. Vi kan komma överens om att det blir lika mellan städerna så blir släkten glad, men eftersom det inte regnade när vi var nere i Berlin så faller min röst på den staden.

Mitt killgäng mötes upp på Arlanda och tog den klassiska ölen 3 minuter efter 11:00. Sen fortsatte det på liknande sätt. En till på flyget, en när vi precis missade tåget in till Berlin o.s.v. Första kvällen skulle vi på Oktoberfest och det firades självklart med 1-liters öl, korvar och surkål + apfelstrudel. Sen åkte vi upp till LSD-området och sprang in och ut på varenda ställe. Kändes lite som ungdomsgårdar med billig öl och inrökta lokaler. Kvällen avslutades högt upp i något hus där 400 dansade sig svettiga till techno. På vägen hem blev det en döner.

Redan innan John Blund hade kommit på besök gick solen upp och utanför fönstret hörde man att det hamrades på något. Det skulle senare visa sig bli en stor scen där 6000 ”Nej till Kärnkraft-anhängare” skrek sig hesa till konstig musik. Till frukost blev det resans andra döner. Vi gick förbi muren, men jag tror att hälften av gruppen missade det. Nu skulle det Spa:s. Tjejen i receptionen var väldigt noga med och säga att vi skulle ha badkläder i poolen och handduk i bastun. Självklart sa vi och tänkte inte mer på det…..förrän vi gick och bytte om. Där visade det sig att det var öppna omklädningsrum. Tjejer och killar tillsammans typ. Ännu ”värre” i bastun. Jag var den första som öppnade dörren och mötes av ett hårigt kön. Det tog oss 1 timme i utomhuspoolen för att komma i stämning och bli lika naturliga med sin nakenhet som tyskarna är. Efter det så klarade vi också av och sitta och svettas  och smörja in oss med salt och honung med andra nakna folk.  Stället hette Liquidrom om någon är intresserad.

efter hem och byta om och vidare till baren som blivit framröstad som världens bästa – Saphire Bar  De höll verkligen himla bra klass och inte speciellt dyrt. Bartendern jobbade i flera minuter med varje drink så vi hann bara med en innan det var dags för middag på Spindler and Klatt. Efter en lång middag så blev det dans till sen natt. Kvällen slutade med ännu en Döner

Lämna en kommentar

Under Information, Resa, Restaurang

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s