RIB-tur till Sandhamn

Prognosen lovade regn och 10 grader, som tur var vaknade vi upp till strålande sol och 14 grader i lördags. Det var nämligen  dags att utnyttja en bröllopspresent, en RIB-tur till Sandhamn. Om vädret var på topp var min kropp på bott. Febrig, snorig och blytungt huvud. Men biljetterna gick inte att avboka så det var bara att proppa i sig lite Bafucin och Alvedon och hoppas på att lite havsluft skulle göra susen.

Vi tuffade iväg i långsamt tempo i innerskärgården och Sebbe såg nöjd ut, lagom fart. Sen blev det plattan i mattan och vi var uppe i 50-55 knop. Även om det gick undan hann jag reflektera över hur fantastiskt vackert det är i yttre skärgården, har inte sett den innan. Havet låg spegelblankt, det var soldis och knappt en båt ute eftersom säsongen går mot slutet. Vi såg tom en säl, härligt!

Framme vid Sandhamn tog vi en lunch på Seglarhotellet. S ebbe var nöjd med sina Moule Frites medan min pocherade fisk var pinsam. Jag hade fått nån slags ändbit med knappt något fiskkött på, mest en tunn geléig massa. Skämmes! Jag orkade inte ens klaga för jag mådde skit och hade ändå inte haft tid att vänta på något nytt.

På vägen hem hade det mulnat på lite och jag längtade mest hem. Snoret rann och jag kallsvettades.

Dagens bästa: Det är roligt att åka fort och skärgården var vacker vacker.

Dagens sämsta: Att jag var sjuk och att maten var skit.

Lämna en kommentar

Under Uncategorized

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s