Morro de Sao Paulo

Från salvador tog vi båten ut till Morro de Sao Paulo. På vägen ut saktade båten ner mitt på öppet hav. Trodde för en stund att vi råkat ut för motorhaveri. Sedan såg vi den, fenan som stack upp över vattenytan en bit bort. En val. En sjukt jäkla stor val. Senare dök den upp strax bakom båten. Precis under vattenytan ser vi ett stort berg. Jag har aldrig sett en val live. Mycket mäktigt.

Väl framme på ön känner man känslan. Av att ha hittat sitt lilla paradis på jorden. Här finns inga bilar, vägarna består av sandstigar. Stränderna har siffor istället för namn 1, 2, 3, 4, det behöver ju inte vara svårare än så. De är vykortsvackra och vattnet är varmt. Inte för mycket folk eftersom säsongen inte riktigt börjat fastän det är 33 grader i luften, 28 i vattnet. I träden hoppar apor. Barnen vill sälja kattungar till oss. Den nygrillade hummern smakar fint. Ölen är kall och billig. Lugnet har infunnit sig. Vill stanna länge.

1 kommentar

Under Resa

Ett svar till “Morro de Sao Paulo

  1. Angélica

    Åhhh, låter helt helt underbart! Jag är tillbaka i Svea, och fick dra fram vinterkläderna ur flyttlådorna. Snickarn hade inte ens bemödat sig med att fixa nåt när jag va borta, men nu har de varit i gång 1,5 dag och det ser ut som om det går framåt! Har jag lite flyt med leveranser och allt, så kanske det finns hopp om att det är klart tills ni kommer hem! 🙂 Och om ni skyndar er så kanske jag kan matcha er bränna, men jäklar vad den bleknar snabbt! 🙂 Kram på er och njut!!!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s