Rio by night

Vi startade kvällen med ”ät så mycket kött du orkar” på Porcao. Det var ungefär 3 gånger så dyrt som andra restauranger men oj vilken mat. När vi skulle plocka på oss sallad på buffén var det ingen vanlig salladsbuffé utan sushi/libanesisk/charketurierbuffé. Sedan kom köttet. Bredvid sig hade man en papperbricka som var röd på ena sidan= nej ge mig inte mer kött. Andra sidan var grön= bring it on! Varje servitör hade sitt egna köttstycke på ett spjut och skar upp köttet vid bordet. Vi åt flankstekar, sirloin, top sirloin, biffar, revbensspjäll, oxfiléer osv. Det enda vi tackade nej till var kycklinghjärtan. Det blir svårt att äta kött i Sverige efter detta, det var grymt gott.
Mätta och glada tog vi en taxi till Lapa som enligt ryktet skulle vara bästa partyområdet i stan. Vi drack starka drinkar (brassarna blandar sprit med lime och is, that´s it, inga fånerier som juice eller läsk här inte) sedan tog vi trappan upp till sambaklubben. På scenen stod ett 10-mannaband och trummade och det var karnevalsstämning.

2 kommentarer

Under Resa, Restaurang

2 svar till “Rio by night

  1. Angélica

    Åh, vad jag ser fram emot att få höra om er resa live! 🙂 Stor kram på er!

  2. Ing-Britt Johansson

    Skulle varit i Rio före 30 men än ej försent. Grattis Anna C . LOJ

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s