Backträning

Målet för dagen var Parrots Peak, näst högsta toppen på ön där utsikten skulle vara smashing. Enligt en liten broschyr skulle det vara ca 6km och ta 2h.

Yeah right tänkte vi. Enligt tidigare erfarenhet är brassarna ganska slöa och att gå en sträcka på 300m beräknar de lätt till 30min. Så iklädda tunna tygskor respektive sandaler traskade vi iväg.
Vi började på en ler/stenväg. Sedan såg vi ”stigen” till toppen. Den var ungefär 15cm bred rätt upp i djungeln med en lutning på 45 grader à la Väggen. Vi lade ner och styrde istället stegen mot Dois Rios. Här låg det ett fängelse förr i tiden men sedan det lagt ner är det en spökstad. Vi gick uppåt, uppåt. uppåt. Det var varmt och fuktigt. Sen gick vi nerför, nerför, nerför. Efter 2h och blöta av svett kom vi fram till spökstaden. Och den var spöklik. En polis stod och noterade våra namn + ankomsttid, antagligen för att vi inte skulle försvinna?!

Enligt vår lilla karta såg det ut som att man kunde gå strandvägen tillbaka och slippa bergsklättringen. Det kunde man inte. Så vi gick upp och nerför berget igen. 4h backträning totalt. I sandaler och tygskor. Ajajajaj. Nya blåsor på fötterna.
The Others tog oss inte men alla bilder på kameran… Ena stunden fungerade den fint ocg jag fotade bergstoppar och exotiska växter. Nästa stund, stendöd. Batteriet var fulladdat och minneskortet halvtomt. Nu finns inga bildbevis. Fotade jag något vi inte borde sett? Mystiken tätnar…

Lämna en kommentar

Under Resa

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s