Botafogo

Vi har glömt och berätta att vi var på fotboll i söndags. Jag hade förhoppning om ett nytt favoritlag, men så blev inte fallet. Flamingo som är det kända laget ifrån Rio är lite som AIK. De vann 2009, men höll på och åka ut den här säsongen. De spelade samma dag som vi kom så vi hann inte köpa biljetter till deras match så det fick bli en match med Botafogo. Vi var ca 30 turister som ville gå på fotboll och när vi närmade oss arenan så var det som om alla tittade på oss och man kände sig inte riktigt hemma.

Vi hade dock med oss en kvinnlig guide som hade tatuerat in deras klubbloga på hela ryggen så hon var kompis med alla så det gick lugnt till. Inne på arenan tog vi plats bara några meter över klacken. Jag vet själv vad jag tycker om ”turister” på fel läktare på Råsunda så det var bara och ta en vimpel och börja sjunga och klappa med i deras sånger. Det var väldigt mycket ”Bajen” över det hela. Många trummor och stora handklapp över huvudet. Grym stämning till matchen började för då dog det lite och spelet var inte så värst bra. Efter 20 minuter vände sig Anna om och frågade om det inte skulle vara bättre i Brasilien. Tydligen inte. Hemmalaget förlorade med 1-2 och domaren var sämst på plan. Ungefär som det brukar vara hemma i Sverige alltså.

Annonser

Lämna en kommentar

Under Uncategorized

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s