Tack eller Obrigado

som det heter här i Brasilien. Det var det första ordet jag lärde mig för några veckor sedan. Har inte blivit så många fler för Obrigado fungerar i de flesta situationer. Jag säger det säkert 50-100 ggr per dag. Så fort någon frågar mig något. Spelar liksom ingen roll om jag menar ja eller nej. Det verkar fungera på båda ställen
Obrigado och en tumme upp så är du kompis med alla. Det gör så att inkastarna på matställen tar ett steg bakåt istället för att fortsätta tjata på en. Anna gör samma sak men för henne är det magiska ordet obrigada eftersom hon är tjej.

De två andra orden vi har lärt oss är Frango och Abacaxi – Kyckling och ananas. Annars blir det mest teckenspråk och spanska. De är dock väldigt mycket bättre på engelska här på Ilha Grande än någon annanstans vi har varit.

Lämna en kommentar

Under Uncategorized

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s