# 33 Restaurant Tchaikovsky

Andra kvällen i Tallinn hade vi bokat bord på Restaurant Tchaikovsky på hotell Telegraaf. Det var väldigt tjusigt med silvertallrikar, servetter vikta som stora påfåglar och en liten stråkorkester som spelade livemusik.  Som sig bör på en finare krog fick vi en liten aptitretare, en svampsoppa med tryffel och skum. Till det drack vi bubbel och njöt av livet. Sen kom förätterna. Sebbe gick loss på en laxtrilogi, den kom vodkamarinerad, i en rökfylld kupol och som en tartar. Vacker att se på , gudomlig att äta. Mina kräftfyllda pelminis (en slags rysk dumpling/tortellini) i skaldjursskum var inte dumma de heller. Sen kom en extra mellanrätt, en mangosorbet för att rensa smaklökarna. Sen gjorde Torsken entré. En Torsk i Tallin som var supergod, perfekt tillagad med potispuré, kål och svamp som tillbehör. Låter kanske tråkigt och lite ryskt men var nog den bästa torsk jag ätit! Sebbe körde en gammal favorit i form av anka och såg rätt nöjd ut han med.

Mätta och belåtna beställde vi såklart in efterrätt också. Jag mumsade glatt i mig en plommontarte med youghurtglass och Sebbe log över sin chokladfondant med havtornssorbet. Till espresson dök några tryfflar och marmelader upp. Inte dumma dom heller fast man egentligen var mer än nöjd. Det bästa av allt är priserna. En förrätt kostar inte mer än 10 euros och efterrätterna 6 och vi snackar toppklass. Tummen upp för ryssen!

Lämna en kommentar

Under Resa, Restaurang

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s