Tallinn rapport

I helgen drog vi alltså till Tallinn. Vi flög med Ryanair, billigt men man vet att man flyger lågpris från avsides belägna flygplatser när bussresan till Skavsta tar längre tid än själva flygturen. Nä’r vi landade var det en smärre snöstorm så vi åkte till hotellet och lunchade där. Vi bodde på Swissôtel det var fint, fräscha rum. Här ser ni rummet, bakom glasväggen skymtar Sebbe vid handfatet.

Sen var det dags för massage. Det var skönt att bli knådad och min estniska hade hårda nypor. Efter massagen bastade vi lite, finnarna i bastun fnissade åt mig när jag gick ut efter ca 4min och öste på mer vatten.

På kvällen åt vi middag på Neh, dom får ett eget inlägg snart. Efter middagen hann vi med några barer och hamnade på en nattklubb som kvällen till ära hade dancehallkväll (”skaka rumpa”/Sean Paul/reggae alltså). Vi skulle egentligen gått till casinot men tog fel dörr…

När vi vaknade till liv på lördagen var det hyfsat soligt men ujuj vad kallt. Och det blåste nordanvind genom hjärnan. Men vi tog en kort promenad i Gamla stan med lunchstopp på Kompressor som är ett pannkakshus. För 3,50 euro fick man en enorm pannkaka med räkstuvning, mums!

Ute i kylan igen vandrade vi mot nästa mål, Pierre Chocolaterie för att dricka varm choklad. Avstånden är små i Tallin så det blev kort mellan depåstoppen.

På lördageftermiddagen hade vi nya behandlingar inbokade. Jag tog en Lotus Luxury Facial och Sebbe fick en Gentlemans Facial. I 90 min gojsades ansikte och armar in i olika krämer, scrubbar, masker, härligt!

Kvällens middag blev rysk, gott och tjusigt! Efter att ha konsterat att vinkällaren vi spanat in var stängd avslutade vi med en öl på Olde Hansa, ett riktigt turistställe med medeltidstema. Sebbe drack kanelöl och toaletterna såg ut som utedass. Det fanns inget rinnande vatten i handfaten utan man tippade en kopparkittel. Lite kul ändå!

På söndagen tog vi en sväng i varuhuset bredvid hotellet men den enda shoppingen blev choklad. Sen åkte vi ut mot flygplatsen och hem mot Solna. En bra helg helt enkelt!

Lämna en kommentar

Under Information, Resa, Restaurang

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s