# 43 montiel

En av kvällarna i Barcelona svängde vi förbi restaurang Montiel som låg i Born-kvarteren. Eftersom typ allt lät gott på menyn tog vi en avsmakningsmeny, då får man ju lite av det mesta liksom! Det kändes väldigt prisvärt för 50 euro med ett tillhörande vinpaket på 20 euro, det får man ju typ 2 glas för hemma i Svedala. Det visade sig vara ett lyckat val, allt var verkligen supergott, både mat och vin.

Vi började med lite cava och småplock som oliver (som tom Sebbe gillade som vanligtvis inte äter oliver), musslor och bröd som doppades i en fin olivolja. Sen kom det ostron,  en ljuvlig tonfisktartar, en liten tomatsallad med ungefär världens godaste tomater, en brioche med plommon och lätthalstrad tonfisk (plommon&tonfisk, underbar kombo!). Också kom det en fisk med råstekt sparris och kronärtsskocka. Och en perfekt stekt oxfilé med primörer och tryffel. Och vi får inte glömma den lilla uppfräschande pepparmyntspetsade fruktsalladen som serverades med en slags äppellikör som var en blandning mellan cider och brandy, mycket god! Å sista efterrätten som var en chokladmousse med hallonis och ett luftigt chokladskum ovanpå.

Sen rundade jag av med en café solo (espresso på spanska, typ det enda kaffet jag kan beställa) och till det kom lite petite fours (olika små chokladbitar i detta fallet).

Som grädde på moset, personalen var väldigt trevlig och kunnig och verkade ärligt glada av att folk kom för att besöka deras lilla restaurang. Så ska ni Barcelona, besök gärna Montiel, det är dom värda!

Lämna en kommentar

Under Restaurang, Vi tipsar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s