Barcelona

Dag 1

Efter ett snabbstopp i Stockholm (tvätt/AIK-match/packa ny väska med bara sommarkläder) flög vi vidare mot Barcelona. Det började bra med att jag första gången i mitt liv blev uppgraderad pga att de bytt typ av plan så våra ursprungliga platser fanns inte längre. Nu var det ju inte direkt ”stora breda fåtöljen som går att fälla ner i liggläge med egen TV-skärm” osv på en sådan här typ av flight. Men vi var nöjda med lite extra benutrymme, bubbel innan vi lyfte och gratis dryck/lätt lunch under resan. Och att få sitta framför skynket, skyddade mot pöbeln där bak hehe…

Väl framme checkade vi in på hotell Barcelo Raval, ett snyggt designhotell med bra läge, rekommenderas!. Så småningom traskade vi ut till Bar Cañete i närheten för lite tapas. Åt en himmelskt god Secreto Iberico (vet inte riktigt vad det är men nån del av grisen som smakar bra i alla fall!) och lilte annat smått och gott.

Dag 2

Dagen därpå inledde vi med att kolla in saluhallen El Mercat de la Boqueria. Vi kollade in alla härliga skinkor och köpte oss en baguette och färskpressad juice. Nu var vi redo för kultur! Första stoppet blev Sagrada Familia. Den håller på att renoveras (tar nog sin lilla tid) men folk svärmade ändå som flugor kring mogen banan runt katedralen. Vi knäppte några bilder och tog oss vidare mot Parc Güell, en stor park ritad av Gaudi som mest ser ut som en sagovärld för barn med tinnar och torn. Solen gassade på och man höll sig helst i skuggan men med lite glass och vätskepauser gick det bra.

Framåt kvällen (dvs runt 21.30, man får ju anpassa sig till Barcelonatid) var det dags för middag på Igueldo. Vi gick loss på laxtartar, tonfiskceviche, torskrygg med skogssvamp och hummergryta. Självklart fanns det plats för lite chokladfondant också. Gott men inte ett halleluja/hot tamale moment so to say.

Dag 3

Nästa dag strosade vi runt i gränderna i Borne, ett mysigt område men en del små butiker av unga designerns. Fortsatte rundan upp mot Plaza Catalunya för att eftermiddagsfika på lite öl och tapas på Cervezeria Catalana som fått bra omdömen på Tripadvisor och diverse bloggar. Å gott var det! När man äter middag vid 22 känns det rätt trevligt att småäta lite vid 17-tiden, trevligt koncept!

Efter lite eftermiddagssol och jacuzzibad med ett glas cava i handen på hotellets snygga takterass gjorde vi oss i ordning för fler drinkar. Nästa stopp blev skybaren på hotell W nere vid stranden, fint hotell, fint folk och fina drinkar! Middagen åts på Arola, vi tog en tapasavsmakningsmeny med vinpaket och åt bl.a en god krabbröra, små marinerade sardiner och ett gäng andra mumsiga smårätter.

Dag 4

Vad hann vi mer med? Jo lite strandhäng såklart! Solen, sanden, vattnet var varmt. Solstolarna och colan dyra men det är väl som det ska vara on the beach. Låg i skuggan och läste bok och tittade på alla bleka (engelskor?) som brände sig i solen. Sen åt vi resans bästa middag som är värd ett eget inlägg.

Jag som aldrig varit i Barcelona men hört alla prata så gott om det sammanfattar såhär:

+många bra restauranger, fint hotell, fina byggnader och trevlig stad att strosa omkring i

– inte så bra shopping som jag trott. Spanskt mode är nog inte vår grej. Antingen känns det för damigt, för mönstrat (läs Desigual) eller bara allmänt daterat (läs Corte Inglés, fult varhus!)

Lämna en kommentar

Under Resa

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s