# 44 Proviant

Innan fredagens ickekonsert åt vi en tidig middag på Proviant, en bistro på Östermalm. Först landade en ammis i form av en brandade på bordet. Det är tydligen en rökt fisk inkokad i mjölk och olivolja. Kanske låter lite skumt men den var ganska god. Sen delade vi på lite svenska charkuterier till förrätt. Gott det med även om det hade varit trevligt att få en presentation av de olika skinkorna/korvarna så man visste vad man åt.

Om det står något med gris på menyn, typ grissida/grislägg/fläsklägg så tar Sebbe det. Och nu fanns det ett grislägg med broccolimos och hemgjord korv så det landade såklart framför honom. Han var nöjd med inte överväldigad. På min tallrik hittade man en kalvschnitzel med bönor, ärtor, tryffel och blomlåälspuré. Det var toppengott, perfekt kött och det kändes som en lätt och fräsch rätt utan feta såser och potatis. Väldigt GI och väldigt gott. Sen rusade vi iväg till taxin och den ickeexisterande konserten som sagt.

Annonser

Lämna en kommentar

Under Uncategorized

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s