Ulvsunda slott + årets kock 2011

I somras så hade Solna centrum ett erbjudande: Köp ett presentkort för 500 kronor och få en slottsvistelse på köpet. En win-win alltså. Såna gillar jag. Erbjudandet gällde till den sista oktober och eftersom vi är fullbokade var gårdagen den enda dagen som fanns kvar.

Direkt efter jobbet så tog vi bussen från Alvik och fem minuter senare så checkade vi in på Ulvsunda slott. Det finns 54 unika rum och vill man inte chansa så ringer man och önskar ett. Vi fick rum 118, Argento. Erotik, Lack och läder och La Dolce vita är namn på några av de andra.

Eftersom Sverige spelade mot Finland så började vi i sängen med lite bubbel och TV-tittande. Det slutade ju bra till sist och lagom till slutsignal så var det dags för årets kock 2011 – Tomas Diederichsen att visa vad han gick för. På grund av titeln så hade vi väldigt höga förväntningar som inte riktigt införlivade sig.

Första rätten som kom ut var pilgrimsmussla med smak av hav. En bra start som gjorde att man blev väldigt intresserad på nästa rätt. Fortsättningen gick också i havets tecken. Potatispuré med blåmusslor och koljan som skulle ingå såg vi inte till. Fast den inte fanns där så blev det här kvällens godaste rätt. Kvällens huvudrätt var en liten miniburgare med lökringar där de sistnämna var lite för brända och köttet i burgaren hade för mycket smak av järn. Mina lunchburgare på Max är godare. Till dessert fick vi en frukosträtt från 1800-talet. Gröt med äppelmos med lite rökt kola som jag inte alls tyckte passade in. Det som räddade upp den rätten var glassen på toppen. Allt annat lämnades.

Sammanfattar man vistelsen så var Ulvsunda ett trevligt slott men maten levde inte upp till varken pris eller förväntan.

Lämna en kommentar

Under Uncategorized

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s