Aveqia – aktiv matlagning

Första gången jag kom i kontakt med Aveqia var på en svensexa då vi var 10 killar i ett eget rum och de flesta var mer intresserade av vinet än att laga mat. I lördags var vi där igen och den här gången var det 46 hobbykockar som skulle samsas i samma kök. Eftersom vi var så många så delade upp oss i två grupper där hälften fick börja med en vinprovning som hölls av en ”vinnörd” med inriktning Bordeaux. Trots att vinerna höll hög prisklass så var det inget som passade min smak. Tror jag är mer inne på vin från ”den nya världen”.

Jag och Anders blev indelad i grupp ett som innebar förrätt. Norrland i en symbios med Asien bjöd vi på d.v.s Souvas, lättrökt ren ihop med sichuanhalstrad salmalax. En helt ok rätt men det var inte så mycket matlagning utan mer hacka och blanda. Anna och Malin blev med i varmrättsgruppen. De stekte på en anka som serverades med pumpakräm och anklever. MumsMums. Till dessert blev det en chokladfondant med en gräddfilsglass och yoghurtflan.

Lämna en kommentar

Under Uncategorized

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s