Bahama mama

Vi hann ju inte riktigt sammanfatta hur det låg till med Bahamas innan vi lämnade civilisationen så här kommer en sammanfattning. Flyget från Miami landade i Nassau som är huvudstaden på Bahamas. Att det är en huvudstad betyder dock inte att det är en särskilt stor stad eftersom det bara bor ca 300 000 på Bahamas totalt fördelat på ett gäng öar. Hursomhelst, från flygplatsen tar man taxi in till stan, det finns inte ens några publika färdmedel. Resan gick på 30 dollar. De har en egen valuta, bahamasdollar, men det går lika bra att använda amerikanska dollar, kursen är den samma. Bahamas är ett ganska dyrt land, hotellet vi bodde på i Nassau var 2 stjärnigt och halvskabbigt men kostade ändå 120 dollar.

Efter en natt i Nassau tog vi flyget till en ny ö, Harbour Island. Vi flög med Pineapple air i ett litet propellerplan med plats för 15 pers eller så. Eller vi flög egentligen inte till Harbour Island för där finns ingen flygplats utan vi landade på North Elethuera. 130 dollar tur och retur gick ananasflyget på. Sen en taxibåt till ön, typ 6 dollar per person.

På Harbour Island tar man det lugnt. Eftersom vi kom strax innan säsongen dragit igång på allvar fick vi som nämnt en stor svit i två våningar för 150 dollar natten, ett kap! Ön är mest känd för sin strand Pink sand beach som var ungefär hur fin som helst. Kvalar lätt in på topp 3 (Tulum ligger fortfarande på topp) Den finaste (alltså mest finkorning) sand vi sett, det var som att gå på bomull.

Ön är full av pastellfärgade trähus och alla bahamasianer är grymt trevliga. Alla hejar på dig på gatan, frågar hur läget är, önskar dig en trevlig osv. Och det är ju rätt skönt att engelska är deras huvudspråk.

Så nu summerar vi: + Sjukt fin strand, trevliga människor, alla pratar engelska, mysigt om man tar sig ut på någon mindre ö

– Ganska dyrt, ingen speciell mat (mycket friterat)

Lämna en kommentar

Under Resa

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s