Vandring i Viñales

Efter några timmar i buss kom vi fram till Viñales, en liten by som mest är känd för sina berg och tobaksodlingar. När man hoppar av svärmar uthyrarna runt dig och vill gärna visa hur bra just deras rum är. Det kallas Casa Particular, att hyra ett rum av en familj alltså. Vi tog en dam i mängden och följde med hem till henne. Där fick vi ett rum med eget badrum för 15 CUC. Ingen lyx men helt ok boende för en billig peng. Vi gjorde en liten trekking på 4timmar bland tobaksodlingarna. Som de sanna naturmänniskor vi är skedde trekkingen i utslitna ballerinaskor (som jag tänkte kasta under resan) och tygskor. Gick väl sådär men vi fick se en massa odlingar av tobak och grönsaker och hur man gjorde cigarrer. Var och varannan människa man möter vill också sälja cigarrer till dig. När vandringen väl var slut ville guiden ha det fyrdubbla priset mot vad vi trodde att det kostade. Han menade att priset vi kommit överrens om var per timme och inte totalt. Vi hade ju inte direkt bett om att vandra i 4h så vi kände oss lurade, det är inte helt lätt att förhandla med någon som inte kan engelska och ens egen spanska är knapphändig. Det var ju inga tusenlappar det rörde sig om så vi betalade men blev sura på stan och drog från stan, vi fick ju åtminstone se lite berg och tobaksodlingar som de var kända för.

Detta bildspel kräver JavaScript.

Lämna en kommentar

Under Uncategorized

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s