Trinidad

För att göra det svårt för sig verkar alla länder i världen ställa om till vintertid vid olika tillfällen. På Bahamas satt vi ju på en flygplats väldigt länge på grund av detta och nu var det dags igen. Kl 7.00 skulle bussen gå till Trinidad, vi tyckte vi var rätt ensamma på hållplatsen på morgonen och började ana ugglor. Å jajamen nu var det dags för vintertid igen, klockan var bara 6.00. Det spelade egentligen ingen roll eftersom vi ändå legat vakna pga att lägenheten låg granne med byns diskotek och närmusiken tystnade vid 3 drog tupparna och hundarna igång istället. Nåval, efter ca 7h timmars bussresa var vi framme i Trinidad på södra Kuba. Och nu börjar vi gilla Kuba på riktigt. Trinidad är en gammal kolonialstad, finns på Unescos världsarvslista, full av färgglada hus. Vi bor på en Casa Particular här också. Våran värd heter Alex (säkert Alejandro eller nåt men han kallar sig Alex) och tar hand om oss på bästa sätt. Han är 23 år och driver sin business ihop med sin far, en tandlös man som alltid är glad och snackar spanska med oss. Alex fixar frukost, lagar mat till oss, fixar våran tvätt och bokar utflykter. En bit utanför stan finns en bra strand, Playa Ancon dit vi åkte en dag med Coco taxi, en mopedtaxi som ser ut som en kokosnöt därav namnet. Stranden är lång och inte för överbefolkad. Vattnet är varmt och kristallklart. Det är ju ungefär det man behöver. Vi har även tagit en tur till nationalparken Gran Parque Nacional Sierra Maestra. Där vandrar man (förslagsvis i utnötta ballerinaskor) genom regnskog brant, brant nerför en timme till svetten rinner och låren värker. Då får man belöningen och badar i en naturlig pool vid ett vattenfall. Sen vandrar men tillbaka samma väg uppför så vaderna värker och hoppas in i taxin som stått å väntat i sisådär 3h som vandringen & badet tar. Tror minsann det är dags att belöna kroppen med lite ris, bönor, nån öl och en liten drink.

Detta bildspel kräver JavaScript.

1 kommentar

Under Resa

Ett svar till “Trinidad

  1. Eva

    Playa Ancon låter bekant. Låg det ett gigantiskt hotellkomplex a la Sovjetunionen men lite mer färgglatt där månne?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s