Världens största flygplan

Jag brukar inte direkt imponeras av maskiner och sånt men jag tyckte ändå planet vi flög hem med Miami-Frankfurt såg sjukt stort ut. När vi gick av stod alla och fotade planet. Jag var tvungen att googla på vad det var för maskin och det var tydligen världens största passagerarflyg vi åkte med, en Airbus A380. Av någon konstig anledning lyckas vi nästan alltid få platser över vingarna. Just nu var det dock inte så konstigt, vingarna täcker typ halva planet. 846 m² vingyta för att vara exakt. 80m mellan vingarna. Flygplatserna som tar emot dessa plan har fått byggas om för att de ska få plats. Kanske inte låter så coolt men hallå, Världens Största Flygplan. Det ni.

Lämna en kommentar

Under Resa

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s