# 49 Adam och Albin matstudio

Jag har en kollega som har en bror som är en av Sveriges bästa kockar och jag har länge tjatat på honom att vi ska gå och äta där han är kock. Problemet är bara att han inte har varit kock på ett ställe på ett tag. Det beror på att han är Sveriges representant i 2012 – 2013 års Bocuse d’Or så han har haft fullt upp.

För en månad sedan kom min kollega och berätta att hans bror skulle öppna nytt ställe ihop med ännu en superkock -Stället skulle heta Adam & Albin Matstudio. Det här fick inte missas. Eftersom de inte har några riktiga öppettider utan öppnar när de själv känner för det så gällde det att snabbt boka ett av de få borden när de höll premiäröppet i helgen.

Vi värmde upp med filmen om Marlyn Monroe och på väg till Rådmansgatan så sa jag till Anna att jag var sugen på grissida, kind eller oxsvans. När vi fick in menyn så såg jag att jag hade vunnit jackpott. Till förrätt valde jag just en sida som serverades mellan två brödskivor ihop med syltad lök och en sötstark sås. En rätt som påminner mycket om min favoritmacka från Cajsa Warg.

Varmrätten får toppbetyg. Det var en kind som var så mör så man inte behövde använda kniven. Till kinden så serverades granbarkost, potatischips. Till dessert så delade vi på en marängswiss, mumsmums. Känns som om det kommer skrivas en hel del om det här stället i framtiden

Lämna en kommentar

Under Restaurang

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s