#51 Storstad

Krogveckorna rullar vidare och i onsdags var det dags att testa Storstad.  Stället är väl egentligen mer känt som ett after work-ställe/barhäng i Vasastan men i höstas byggde de ut restaurangdelen, skaffade ny kökschef och fick fina rescensioner i DN. Sebbe lämnade wo pga sjukdom så det var jag och Julins som slog oss ner runt bordet. Jag inledde med en klassisk toast Skagen. Inte så innovativt men man inte ska inte underskatta klassiker, de är ju klassiker av en anledning! Och jag blev inte besviken. Toasten var frasig (dvs säkert stekt i sjukt mycket smör) och räkorna i röran var fasta och köttiga. Inget fusk där inte.

Sen åt jag Secreto o cruceta de Ibérica med parmesangratinerad tryffelpotatispuré och ölbrässerad lök. Hade jag inte ätit exakt denna typ av griskött när vi var i Barcelona i somras och trillade av stolen lite grann hade jag nog gått på fisken. Secreto låter lite ju lite läskigt men det är väldans gott! Secreto betyder helt enkelt hemlighet och smakar fina fisken (eller grisen).

Sen var jag ganska mätt men står det creme brulee på menyn säger man inte nej så en sådan fick plats den med. Det var en härlig middag och jag kan absolut rekommendera Storstad för käk!

Lämna en kommentar

Under Restaurang, Vi tipsar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s