Moskéer, moskéer, moskéer

I Istanbul bor det 14 miljoner människor. Och alla har varsin moské. Nästan i alla fall, vilket håll man än vänder sig åt så ser man minst 5 stycken (nu fick vi i och för sig lära oss av en guide att det var 3000 moskéer men det är ju sjukt många det med). Kändast av dem alla är väl Blå moskén. Den är inte störst till ytan, har inte högst minareter men väl flest minareter. Och det är helt klart en mäktig byggnad. Jag har nog aldrig varit inne i en moské förut och inte reflekterat över hur det ser ut där inne. Men det finns ju inga bänkar såklart, och inget altare. Allt är bara en enda stor matta. Man tar av sig skorna innan man går in. Det luktar tåbira i Blå moskén.

Detta bildspel kräver JavaScript.

Annonser

Lämna en kommentar

Under Resa

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s