Barberaren i Istanbul

Finns det något jag ogillar så är det att raka mig. När jag var i Indien för en himla massa år sedan så gick jag till en äldre man som kunde det där att raka med kniv och sedan den upplevelsen har jag viljat testa på det igen. Tycker dock att det är lite för dyrt i Sverige.

Så innan vi åkte till Istanbul så sparade jag ut skägget i 10 dagar. Stort skägg för mig, men inte om man jämför sig med turkarna i Istanbul. Emre var barberaren som fick nöjet att ta hand om mig.

Han började att dra hårstrån med pincett. Tydligen såna som hade vuxit fel som det skulle bli problem med vid rakning. Sen löddrade han noggrant in skägget i någon minut efter det tog han fram kniven.

Vilket hantverk, han visste verkligen vad han gjorde. Jag var hur trygg som helst fast jag låg och blottade strupen för en helt okänd person. Han avslutade med en ”sten” som kylde ner och gav mig en massa tips för framtida rakning. En rakning i Istanbul kostade ca 40 :-  i Stockholm kan man bland annat gå på Prins prinsessor samt Barber & Books. Där kostar en behandling mellan 440 :- och 1500 :-

Detta bildspel kräver JavaScript.

Lämna en kommentar

Under Uncategorized

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s