Emerald cave

En av dagarna på Koh Kradan gjorde vi en utflykt till ön Koh Mook tvärsöver. Ön är mest känd för sin smaragdgrotta så den ville vi såklart se! Vi började med att betala en av dessa otaliga ”parkavgifter” till några militärklädda män i gummibåt sedan simmade vi in i grottan. Där inne var det kolsvart och jag tyckte allt det var lite läskigt när guiden släckte ficklampan och vågornas dån på klippväggarna utanför förvandlades till monstervrål pga av ekot i grottan. I taket hängde stalaktiter och fladdermöss om vartannat. Jag började just fundera på om det fanns havsormar i det mörka vattnet som skulle döda mig men då såg vi ljuset! Innanför grottan gömde sig en hemlig strand. Det var en smaragdgrön lagun omgiven av höga djungeltäckta berg och en liten paradisstrand där piraterna gömt sina skatter eftersom den ligger så otillgängligt. Som tur var kom vår lilla båt först så fick lagunen för oss själva en stund. Vackert! På väg ut mötte vi de sedvanliga icke simkunniga kineserna. 10 guppande flytvästar på rad, hårt fastklamrade vi ett rep som en stackars guide fick dra in i grottan. Hursom, smaragdgrottan var en av resans höjdpunkter!

Anna_Sebbe_Emerald Cave????????Anna_Sebbe_Emerald Cave2

Lämna en kommentar

Under Resa, Vi tipsar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s