Biovecka

Veckan som gick blev en biovecka med 2 filmer på vår lilla kvartersbio. Först ut var Tarantinos Django unchained. Det var en våldsam och blodig historia om slavhandeln under amerikanska inbördeskkriget. Samtidigt var den komisk, välgjord och snygg. Helt klart sevärd! Enda minuset är att jag har svårt för 3h filmer i allmänhet.

Två dagar senare drog vi till med Äta, sova, dö då den fick ett gäng guldbaggar. Huvudpersonen var Raca som jobbade på grönsakslager och bodde med sin sjuka pappa. Grönsaksfabriken varslar, pappan är utförsäkrad och de har det allmänt kämpigt. Det kändes som en film som verkligen beskrev det samtida Sverige och tjejen som spelade Raca gjorde en grym rolltolkning. Sevärd den med om än lite mer lågmäld och budgetproduktion än Django såklart.

Lämna en kommentar

Under Vi tipsar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s