Fettisdagen

Jag älskar semlor, kombinationen grädde, mandelmassa och bulle med kardemumma i är himmelsk. Den 12 februari firar vi eftersom Kung Adolf Fredrik dog av ett slaganfall. Historien säger att det var semlan som dödade honom, men det kan nog bero på att han åt en 8-10 rätter innan och avslutade med en semla.

Jag är iaf tacksam för att semlan finns och en av Sveriges godaste kan man köpa i Sumpan på konditori Droppen. Deras grej är att de använder en däcksung när de gör bullen och det är det inte många andra ställen som gör. Sen använder de riktig vispad grädde och ingen luftinsprutad. Sen att personalen på droppen är hur trevliga som helst gör att man vill besöka dem varje vecka.

När jag var där igår så var det en 30 meter lång kö ut på gatan. En kö som är väl värd att stå i.

Semla_från_Droppen

Annonser

Lämna en kommentar

Under Uncategorized

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s