#58 Farang

Farang öppnades i Helsingfors 2009 efter att två Finländska kockar reste runt i Asien och letade rätter och smaker. Nyss öppnade den på Tulegatan här i Stockholm.

När man kommer in i den stora lokalen möts man av en trevlig bar som erbjuder drinkar med roliga namn som Lady Boi och Tuk tuk express.

Deras matidé bygger på Share food. Så man beställer in ett antal rätter som sällskapet delar på. Som snacks tog vi bo la lot´street style, En slags ”köttkorv” med citrongräs som kommer ifrån vietnam. 5 Plus

Som kall förrätt beställde vi in Soft-shell crab, en rätt jag har ätit på gatan i Nha Trang, där kände man av skalet lite för mycket för att jag skulle kunna njuta. På Farang serverades den med en sallad som påminner om Papayasallad fast det var grön mango. Sjukt gott!! 4 plus

Till sist så var det dags för två varma rätter och valet föll på Morning Glory med saltad fläsksida 2 plus, en rätt jag inte åt så mycket av för jag blev så mätt plus att rätt fyra var himmelsk god, Kalvkind Seremban. Ett långkok från västra Malaysia. Gå och testa, Ett måste!! 100 plus 

Trevlig personal och om man skulle klaga på något så skulle det vara att nästan alla rätter kom ut samtidigt. Exakt som det gör när man är i Asien. Där fungerar det eftersom varje rätt kostar 40 :-

Annonser

Lämna en kommentar

Filed under Restaurang, Uncategorized

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s