När Alex kom till världen

14:e april ca 22.00

Vi ligger i soffan och kollar söndagsfilm på datorn och fotboll på TV:n (Sebbes standard). Känner plötsligt att det blir blött…har vattnet gått? Neeeej jag ska ju jobba en vecka till, sen vila mig i form till 5:e maj då bebisen ska komma. Måste ha kissat på mig, ungen trycker ju ändå på rätt bra där nere. Byter kläder. Blött igen. Ringer BB Stockholm som ber oss komma in för check eftersom inga värkar kommit igång.

14:e april 23.30

Sitter i taxin mot Danderyd. På radion spelas I had the time of my life. Lite passande ändå om det nu skulle vara dags för bebis.

Väl framme verkar allt under kontroll. Bebisen mår bra och hjärtat dunkar på för fullt. De ber oss ringa igen om 2 dygn om inte värkarna kommit igång för att boka igångsättning.

15:e april 00.10

Taxi hem igen. Börjar ana ugglor…

15:e april 01.00

Har läst att man ska ta nån Alvedon och försöka sova. Joråsåatt. Ungefär lika lätt att sova som om nån håller på och knivhugger dig samtidigt. Kan inte sova. Kan inte duscha. Kan bara krypa ihop till en boll och oja mig.

15:e april 05.00

Ringer BB Stockholm. De har fullt och ingen plats för oss trots att vi har en prioriterad plats där. Tänker att jag biter ihop ett tag till och hoppas det finns plats lite senare.

15:e april 07.00

Nej nu kan jag inte vänta mer. Fortfarande fullt i Danderyd. Får ta en taxi till Karolinska istället. Snäll barnmorska som tar emot och hjälper mig att andas igenom värkarna. Testar lustgas men tycker inte det ger någon större effekt.

15:e april 09.00

Herrejävlar, jag tyckte det gjorde olidligt ont för 3h sen. Nu får man veta att man lever. Men nu är det tydligen fri passage och bebisen borde va på gång snart. Får epidural i sista sekund och kan slappna av en stund.

15:e april 11.00

Nähepp ingen bebis här inte. Dött värre, inget händer. Får värkstimulerande dropp men inget händer.

15:e april 14.30

Ungen Vill Inte Ut. Nu åker sugklockan fram. Den ser grotesk ut. Och inte får den ut ungen heller.

15:e april 14.45

Jag befinner mig i ett avsnitt av Cityakuten. Sängen flyger fram genom korridorerna och det är fullt av grönklädda människor runt mig. 2 minuter senare sover jag.

15:e april 14.57

Alex ser världens ljus efter ett akut kejsarsnitt. Sebbe får klippa navelsträngen och får den klassiska smörgåsbrickan med flagga på (fortfarande lite sur på att jag missade den). Jag sover vidare i 2h till innan jag får träffa min lille prins.

 

Så hur summerar man? Inget gick som vi tänkt oss. Fel sjukhus. Allt var tvärtom som jag skrivit i födelsebrevet som skickats till BB Stockholm och inte fanns på KS. Jag fick inte vara med när min son väl kom ut. Men vi fick en frisk och välskapt son och jag blev kär vid första ögonkastet. Då känns det andra plötsligt mindre viktigt.

DSC_4523

2 kommentarer

Under Stor händelse

2 svar till “När Alex kom till världen

  1. Andrea

    Väldigt fint skrivet. Puss på er och grattis till Alex som blir två månader idag!

  2. Angélica

    Ibland blir inget som man tänkt sig men ganska bra ändå! Välkommen till världen Alex!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s