Ulriksdals slottspark

Semestern fortsätter och dagen till ära gjorde vi en liten utflykt till Ulriksdals slottspark. Vi började med en kort promenad, njöt av solen, kollade lite på slottet, parken och stannade snart vid en egen liten strandremsa. Alex lekte i sanden med hink och spade, kollade in änder och plaskade i vattnet.

Efter en stund gick vi vidare mot dagens lunchställe, Trädgårdscaféet i slottsparken. Förutom café är det även en mysig handelsträdgård som får en att vilja shoppa loss på diverse plantor, blommor och grönsaker. Vårt mål var dock mat och vi högg in på den vegetariska lunchbuffén. För oss som köttälskare känns veggomat ofta tråkig men det här var hur gott som helst! Nybakat bröd, hummus från himlen, honungsglaserad chilibroccoli, nudelsallad med alger och tofu mm gick faktiskt hem hos alla i lilla familjen. Eftersom kakorna såg så goda ut slog vi till på att dela en kardemummakaka till kaffet och fick en nostalgitripp. Smakade precis som farmors/mormors kaka. Perfekt utflyktsmål!

Lämna en kommentar

Under Restaurang, Vi tipsar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s