Kanelbullens dag

Efter att ha varit pappaledig i fem månader så trodde jag att jag hade testat sthlms bästa bullar. Så jag hade planerat att äta tre stycken denna heliga dag. Den första blev självklart Droppen i Sumpan och den andra köptes på Cafe Pascal, sen för att höja blodsockret så köpte jag en snabb på Pressbyrån. Ett onödigt köp för när min syster ringde och sa att hon hade besökt Riddarbageriet och testat den godaste ever så jag  var tvungen att köpa ännu en till.

WOW vilken bulle. Direkt upp på första plats. En luftig bulle som var full med gött.

IMG_20141004_130345

Vill ni testa bege er till Riddargatan 15 eller följ receptet nedan

1. Lägg alla degingredienser i en bunke och knåda ihop till en elastisk deg i cirka 8–10 minuter. Låt degen vila i 30 min med en handduk över.

2. Kavla ut degen tunt, cirka 3–4 millimeter, på välmjölat bord. Stryk ut fyllningen (snåla inte) och rulla ihop. Skär i önskad storlek.

3. Lägg bullarna på plåtar med bakplåtspapper. Ställ in plåtarna i ugnen (sätt inte på ugnen, utan den bör ha rumstemperatur).

4. Koka upp 1 liter vatten och häll det i en form. Ställ formen med det varma vattnet i botten på ugnen.
Efter 30 minuter koka upp nytt vatten och byt det som står inne i ugnen. Efter ytterligare 30 minuter så bör bullarna ha jäst upp till dubbel storlek. Om inte upprepa med nytt vatten.

5. Tag ut plåtarna ur ugnen och sätt den på 190 grader. Pensla bullarna med uppvispat ägg. Garnera med pärlsocker och flagad mandel.

6. Sätt in plåtarna med bullarna i den varma ugnen. Låt stå cirka 8–14 min (beroende på ugn och storlek på bullarna).

Annonser

Lämna en kommentar

Under Uncategorized

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s