#64 Fotografiska

Efter att Fotografiskas restaurang fått stående ovationer av Allt om Stockholms redaktions bestämde vi oss för att styra höstens tjejmiddag hit. Jag, Angelica och Lotta brukar försöka ses några gånger per år och äta barnfri middag på stan.

Det var inget dåligt val. Menyn är mestadels vegetarisk med lite inslag från djurriket och sedan kan man välja till köttbitar eller fisk till de vegetariska rätterna. Jag valde dock att go green och det var inget dåligt val det heller.

Först gick jag lös på potatis i olika former (smörkokt/puré/friterad) med löjrom och rökt gräddfil. Sen blev det bakad lök med jordärtskockskräm och tryffel, underbart gott. Helstekt rotselleri med karljohan, valnötter och något fluffigt skum gick inte heller av för hackor. De rekommenderade 1kall och 2varma rätter men för mig hade det nog räckt med en varm för jag vara ganska mätt redan efter den första och man vill ju ha plats för efterrätt också!

Jag valde en krossad kladdkaka med rågglass och havtorn och den var nog det sämsta som hamnade på bordet. Inte för att den var äcklig såklart men kladdkakan var ganska torr och grejen med kladdkaka är väl att den ska vara kladdig?!

Hursomhelst en väldigt lyckad kväll med supergod mat, gott vin i glasen och roliga diskussioner med fina vänner!

IMG_1281.JPG

Lämna en kommentar

Under Restaurang

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s