#66 Formel B

Under Köpenhamnsbesöket passade vi på att addera en stjärna till samlingen av Michelinkrogar, nämligen Formel B. Konceptet är enkelt, alla rätter kostar 130 DKK förrrätt som huvudrätt som efterrätt men är ungefär lika stora. Det svåra är att välja ut vad man vill ha. Servitrisen rekommenderade 4-6 rätter så vi körde 2 rätter var från förrättskategorin och 2 från huvudrättskategorin. Först ut, caviar/jordärtskockskräm och Stracchinoost för Sebbe och stenbitsrom med syrad grädde och rökt grissida för mig. Rysk caviar i i all ära men Kalixlöjrom är fasen godare. Men allt med jordärtskocka är gott och rom & fläsk var en finfin kombo så det var en bra start Förrätt nummer 2 blev rå hälleflundra med Karl Johan svampkräm och tryffel för mig medan Sebbe gick loss på en oxtartar med ostronemulsion. Någon sena (har fiskar senor?) drog ner betyget lite med allt förlåts med lite tryffel. Över till varma rätterna. Här beställde vi grillad havskräfta med morotspuré och piggvar med kalvkind. Kött och fisk som gifte sig fint. Nästa omgång blev sjötunga med friterade jordärtkockor och oxribs med torkade tomater och auberginepuré. Fisken kändes tyvärr lite för mosig men det kan vara jag som föredrar mer ”köttig” fisk framför plattfisk. Självklart kan man inte motstå en dessert så vi högg in på ett chokladägg fyllt med citron i olika former och en chokladdessert. Lagom mätta, lite fattigare men nöjda med en god middag på trevligt ställe.

Annonser

Lämna en kommentar

Under Restaurang

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s