Great ocean road

När Australienresan var bokad började funderingarna på var Sebbes 40-årsdag skulle firas. Till slut blev valet Melbourne och att åka Great Ocean Road för att kolla in de 12 apostlarna. Nu har de flesta försvunnit ned i havet men är fortfarande en vacker vy.

Så fort vi landat i Melbourne hämtade vi ut en bil och började köra västerut. Sebbe anpassade sig snabbt till vänstertrafiken och vi kom fram helskinnade till Lorne där vi bodde första natten. Det var en mysig liten by, vi åt goda hamburgare på The bottle of milk.

Dagen efter körde vi vidare. Vi såg koalor, ormvarningar och klättrade upp i en fyr vid Cape Otway. Vi attackerades av flugor så fort vi ur bilen. Utan att överdriva täcktes man av 100-tals(?) i stora svarta sjok. Vi såg hav,  grottor och till slut det som kvar av de 12 apostlarna. Mycket turister såklart men fortfarande ett fantastiskt underverk, skapat av naturen.

Eftersom varenda hotell i varenda by längst kuststräckan var fullbokade i mellandagarna hamnade vi på ett avlägset motell inåt landet. Men men dög bra för sömn och dagen efter skulle vi hänga i Melbourne!

Lämna en kommentar

Under Resa

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s