Alex

Alex 5år

Och helt plötsligt blev den här lille killen 5år?! Vi firade kalas i flera omgångar, först ut var släktkalas med skattjakt och middag. Alex gillar fortfarande inte tårta nåt vidare men hade beställt kladdkaka och tacos till kvällen. Han fick bland annat en ny sparkcykel och en bilbana som var väldigt populär.

Nästa helg körde vi kalas för kompisarna på Knoppen på lekland och för våra egna vänner med barn hemma på gården med korvgrillning. 5-åringar firas bäst med 3 kalas!

5 år verkar vara en bra ålder. Alex är nästan jämt på bra humör och lätt att ha å göra med. Han gillar att vara på förskolan och leka med kompisarna. Han är intresserad av ord och bokstäver och vi försöker träna på att läsa och skriva.

Alex gillar även att gå på restaurang, helst asiatisk buffé i Solna centrum. Han vill också spela spel, gärna bilspel på tv:n.

Alex 2år

Alex har gått och blivit 2 år, helt galet men så är det. På själva födelsedan var han sjuk och gick knappt att muta med favoriträtten korv stroganoff men lagom till helgen blev det kalas med kompisar och tårta. Alex gillar i och för inte tårta men marsipan är en favorit så han fick käka upp garneringen. Det är för övrigt inte mycket mat han gillar längre. Det som han glatt glufsade i sig  för ett halvår sedan funkar inte alls längre.

Alex har en bestämd vilja, det är mycket neeej och det funkar absolut inte med vilka strumpor som helst.

Han är väldigt social och trivs bäst när det är mycket folk runtomkring. Han pratar fortfarande inte så mycket men förstår det mesta man ber honom om


 Alex 15 månader

Mitt i semestertiderna blev Alex 15 månader gammal. Pappa Sebbe var lite frusterad att han aldrig började gå men plötsligt en dag small det till. Det var varmt och soligt den 30 juli så vi var i plaskdammen i parken och badade. Alex gillar att bada, mest där det är grunt vatten så han kan plaska omkring och leka själv. Han märkte dock att det inte gick så bra att krypa i vatten, då hamnar ju näsan under så då var det bara att gå istället. Och när han väl börjat var det inga små trevande 2-3 steg utan långa (well 7-8 meter kanske) sträckor. Härligt att se när han stapplar fram, mycket nöjd med armarna upp i vädret för att hålla balansen.

Alex gillar också att gräva i sandlådan/på stranden. Han viftar glatt med sin lilla spade i sanden och vill gärna att man bygger sandkakor som han kan krascha. Han pratar inte så mycket, säger mamma, baba (pappa), ej (hej?) och kan peka på lampan, mamma, pappa. Han vill också gärna skåla vid matbordet när han ska dricka. Alex verkar gilla djur och pekar på alla hundar, katter och framför alla olika slags fåglar och pratar högljutt med dem. Han har även börjat testa sina röstresurser och ger ifrån sig höga tjut då och då som ger alla i närheten tinnitus.

Vi har inte riktigt koll på längden men 74-kläderna är för små så han är nog runt 80cm kort. Han är lite mer bestämd med vad han vill äta och ytterst ombytlig. Ena dagen ratar han banan, andra dagar går det bra igen. Fisk och potatis funkar inte alls lika bra som innan, stora favoriten är fortfarande all slags thaimat och bananplättar, de spottas aldrig ut.

Alex 1år

Våran bebis har blivit ett litet barn! Under vår resa i Asien under februari och mars hände det mycket. Alex blev mer social och blev gärna buren och bortskämd av diverse serveringspersonal. Han började klättra och ställa sig upp mot allt. Nu går han längs möbler och skåp med en enorm upptäckarlust. Alla skåp och lådor ska öppnas, allt som ligger där ska helst rivas ut. De stora favoriterna är att öppna tvättmaskinen och klättra in i diskmaskinen och plocka ut bestick. Han är 74cm lång och närmare 10kg tung. Alex gillar fortfarande nästan allt i matväg. I Thailand var fried rice den stora favoriten och här hemma är et nog fisk men det mesta går som sagt ner.

Under påsken hade vi 1års-kalas med mormor, morfar, farmor, farfar, faster Andrea och farbror Dan och kusinerna Mirjam och Vanna. Mormor, morfar, morbror och kusinen Ludde kom också upp från Borås. Alex fick massor av presenter och fick smaka på lite tårta.

Alex 10 månader
Lillkisen har blivit ca 9kg tung och 70cm lång. Han har 4 tänder där uppe och 3.5 där nere. Han kryper runt med en väldig fart och tar sikte på alla eluttag som kan vara kul att peta i och sladdar som ser goda ut att bita i.

Han är ett riktigt matvrak och äter fortfarande nästan allt med god aptit. Hemlagat är godare än burk och att få plocka smörgåsbitar att mula in är toppen tycker Alex.

Sedan årsskiftet är det bara mamma som får natta, försöker pappa blir det liv i luckan… Han sover ganska oroligt i sin egen säng, vaknar ofta och bökar runt så det bästa är när han får ligga mellan oss och sova nära, nära. Eftersom vi snart åker på semester och hotellen inte alltid kommer ha babysäng har vi inte lagt någon större vikt vid det nu.

Alex charmar brallorna av de flesta med sitt leende!
20140215-155317.jpg

20140215-155335.jpg

20140215-155350.jpg

Alex 8 månader
Vår lilla klimp har blivit 8 månader och är glad och livlig prick. Han väger nu 8,1kg och är 67cm lång. Han vill gärna krypa och drar upp benen i pole position men kommer inte riktigt framåt. Däremot hasar han sig bakåt och rullar hit och dit. Lite frustrerande för honom dock när man lagt nån skojig leksak en bit framför…
Alex har precis fått sin tredje tand i underkäken och har flera på gång där uppe med. Han älskar när pappa studsar med honom i sängen eller när man prasslar med något. Då skrattar han så han kiknar, vår lille prins. Han är duktig på att äta och gillar nästan all mat jag lagar. Han är fortfarande ganska dålig på att sova och vaknar flera gånger per natt. Till slut brukar vi lyfta över honom i vår säng. Hur trött man än är vid 5-snåret när han vill gå upp ibland kan man inte låta bli att le när han rullar över på mage och morrar som en liten tiger i ansiktet på en. Vår fina son!

Alex 6 månader

Ännu en månad har passerat i Alex liv och han kan lägga till 2 länder på listan. Efter en mellanlandning i Oslo (Hej Norge!) åkte vi till Malaga på spanska solkusten. Vi hade toppenväder och Malaga var en mysig stad. Den gamla stadskärnan var mysig med små gränder, pastellfärgade hus och fullt av restauranger. Vi hade hyrt en lägenhet för att kunna äta frukost/köpa take away hemma för att anpassa oss lite till lillis. Det funkade fint. Alex gillade att slippa krångla på ytterkläder och charmade de spanska damerna.

Andra nyheter i Alex liv:

-kan nästan sitta i sisådär 2sek

-älskar gröt, annan mat är intressant men inte så god. Vi övar varje dag!

-är ganska glad å bjuder på många leenden, åtminstone på dagtid. Kvällarna är fortfarande lite gnälliga men vi övar på läggdagsrutinen också.

-stoppar ALLT i munnen, dreggel, dreggel, tugga, tugga. Kanske fler tänder på gång?

Alex 5 månader

I september åkte vi till Paris för att fira vår bröllopsdag och förlänga sommaren. Flygresan gick toppen, Alex sov hela vägen. Tyvärr visade det sig att stackarn inte bara var trött utan sjuk. Han sov och sov, ville inte äta och reagerade knappt på ljud eller när vi rörde vid honom. Efter lite rådgivning hos sjukvårdsupplysningen fick vi åka till barnsjukhuset i Paris. De tog en massa prover, röntgade mm utan att hitta något specifikt förutom en bakteriell infektion. Vi fick stanna över natten för observation och på morgonen hade han som tur var kvicknat till. Tyvärr var han fortfarande ganska hängig och en värmebölja på över 30 grader var väl inte den perfekta kombinationen. Det blev inte så många restaurangbesök med en gnällig bebis men picknick i skuggiga parker funkade fint det med. Bröllopsmiddagen blev någon slags jamaicansk take away-macka på hotellrummet (betyg -1). Tur att vi tänker fira fler bröllopsdagar!

Alex kryade dock på sig rätt snabbt och vi hade en mysig resa även om det är en stor omställning att resa med barn jämfört med våra tidigare resor!

Alex 4 månader

Alex har passerat 4 månader och väger nu in på närmare 6kg. Han har storlek 62 i kläder så han borde vara ungefär sådär lång. Senaste nytt i Alex värld – två tänder på gång i underkäken så det är mycket dregel och gnäll just nu. Han är även provätit potatismos, verkade ganska gott! Under hans första sommar har vi mest varit hemma i Stockholm med kortare avstickare till Borås och Karlskoga. Alex gillar att åka tåg! (dvs sover gott under större delen av resan)

I juli hade vi ett namngivningskalas för familjen då mormor & morfar, farmor & farfar, morbror Henrik och faster Andrea & farbror Dan med kusiner kom. Solen sken och vi bjöd på fika, grill och tipspromenad med Alex-frågor. Tyvärr var huvudpersonen lite småkrasslig, hängig och hes som en rockstjärna.

3 september är det dags för första flygresan! Då firar vi bröllopsdag med vår ögonsten i Paris. DSC_4913DSC_4948DSC_4984DSC_5009DSC_5027DSC_5044

Alex 1 månad

Veckorna flyger förbi. Sen Alex kom har vi hunnit flytta, promenera å äta luncher i solen. Träffa mormor och morfar som var uppe en helg. Mysa och gosa. Vara vaken på nätterna. Ligga på mage och träna på att lyfta huvudet.

20130529-165519.jpg

20130529-165534.jpg

20130529-165554.jpg

20130529-165617.jpg

20130529-165632.jpg

20130529-165656.jpg

20130529-165711.jpg

20130529-165723.jpg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s